Sömn

Jag har verkligen tappat dygnsrytmen. Men det verkar inte spela någon roll. Igår gick jag och la mig halv sju på morgonen och idag gick jag upp vid fem. Det jämnar nog ut sig på en 7-dagarsperiod. Jag är aldrig särskillt trött men har heller inga problem att somna när jag får. Förr kunde jag ha jättesvårt att sova om jag visste att jag snart skulle gå upp. Men nu vet jag att jag klarar mig utan sömn och då blir jag inte stressad utan somnar.

Idag är jag uppe så här tidigt för att avsluta mina studier i klimatkammaren. Jag har räknat ut vad jag ska ha för vindar i skåpet och nu vill jag undersöka om de stämmer. Till hjälp har jag en vindmätare från Clas Ohlson (väldigt avancerade grejor ;p) men jag får inte alls så höga vindhastigheter som jag räknat fram. Det betyder antingen att clas olsongrejor inte inte är lämplig utrustning för forskning eller så är det något annat som gör att mitt skåp inte har samma egenskaper som utomhus. Nu får jag ia.f förhoppningsvis reda på hur stort felet är.

Grå vår

Jag har blivit grå. Eller mer genomskinlig kanske. Sedan mitt hudbyte i ansiktet (läs inlägget, Brännskadad) har jag ingen färg i ansiktet alls! Jag ser nästan död ut. Läskigt. Idag ska jag träffa en vän från länge länge sedan och vill så klart se lite fin ut men alla fina vårkläder i garderoben får mig att se ännu gråare ut så för att kompensera har jag satt på mig helgrå outfit. Man kan ju inte se gråare ut än grått. Det verkar fungera för mamma tyckte att jag såg levande ut.


Idag har varit en bra dag

Idag har jag fått mycket gjort. Jag började dagen med att baka bröd till frukostmötet. Sedan en tur till stan, en snabb lunch hemma för att sedan åka till stallet och ett underbart väder. Chopin skötte sig och en terängträningsdag är inplanerad. Tillbaka på jobbet vid fyra. Räddad av pappa halv sju för middag. Väl tillbaka på jobbet lyckades jag bekräfta några av mina teorier i en plot. Jag lyckades även skriva lite i rapporten innan en sista vägning före natten vid 24. Nu laddar jag för att kunna sova så länge som möjligt imorgon. Jag ska inte vara på jobbet förrän vid 16 men jag kommer behöva sitta hela natten för att sedan ha möte med min handledare på förmiddagen. Tycker han att jag är virrig i vanliga fall så kommer han få ännu mer av den varan då. Men det är två nätter framåt i tiden och den här får jag i alla fall sova.

image12 Natti natt (eller hej hopp för er)



Brännskadad

I torsdags hade jag fått en anti-rynkkräm på posten. Då jag inte fyllt 25 ännu tog jag det som den förolämpning det var men var ju ändå nyfiken så jag smörjde in mig på söndag kväll. När jag vaknade på morgonen var hela ansiktet krackelerat och jag ömsade skinn som aldrig förr. Lite förvånad (jag visste inte att det handlade om att byta hudkostym) peelade jag bort allt och smörjde in mig igen. I morse hade det blivit ännu värre. Hela ansiktet var rödflammigt och gjorde jätteont. Då det inte gick att dölja med smink (det gjorde för ont) så smörjde jag in mig med idomin och gick till jobbet. Nu har rodnaden gått över nästan helt men jag kommer vänta tills jag är bra skrynklig innan jag ger mig på vansinneskrämer igen.



Långfredagen kommer bli en lång fredag

Idag är en tuff dag men det kanske är det som är meningen med långfredagen. Jag steg upp kl 04.00 imorse och åkte till mitt andra hem VTI. Här har jag satt igång min näst sista mätserie och nu väntar jag bara på att allt ska få rätt temperatur så jag kan väga igen. Sedan bär det av till stallet. Ida ska på hopptävling och jag följer med som hästskötare för att själv få inspiration. (Hade själv hoppträning igårkväll och det börjar kännas riktigt kul igen även om jag har mycket att jobba på.) Hoppas på att vara tillbaka strax efter lunh igen för att väga för vid 16 ska jag hålla middag hos Matson. En sista vägning här vid 23 för att kolla att prognosen (som ska göras vid lunch) är hyffsad och sedan hem till Lilla Robertshill. Kommer bli underbart! Men då är det inte Långfredag längre så då får man njuta.

Lång Fredag

Kristin


Småstadsproblem

Jag blir så trött varje gång jag ska försöka laga mat i Linköping. Det finns inte något KRAV-märkt kött här alls! Igår ringde jag coop forum och de skulle få in KRAV-märkta lammkotletter idag. Idag när jag ringer så inser jag att killen inte hade vatat skillnaden på KRAV-märkt och Svenskt. Han hade fått in svenska kotletter. Kan man stämma någon för okunnighet? Har ringt ytterligare 7 butiker nu men det är ingen som tar in annat än kravmärkt köttfärs för det är ju så dyrt. Vad är det för argument?! Hur ska Linköpingsborna kunna börja handla mer miljövänligt om det inte ens finns miljömärkta varor i butikerna? Jag längtar hem till Stockholm.

Vet inte vad det blir till huvudrätt längre men jag har hittat en god tårta jag ska prova till efterrätt.

Trevlig helg så länge!

Pysseltider

Har prscis skickat Lisa och Cissi att införskaffa material till påskpyssel. Längtar

image11

Tålamod

Det svåraste nu är att inte vara för ivrig. Just nu väntar jag på att den den lila kurvan ska gå ner till noll. Den borde ha gjort det i morgon em men jag ska kanske vänta tills på torsdag morgon för att vara riktigt säker. Jag har bara två mätserier kvar nu och jag känner mig lite stressad då jag blir av med klimarskåpet 1 april.
image10
Undra om det är farligt att redovisa forskningsresultat i förtid? Sidan är ju lösenordsskyddad.

Min väg till självständighet

Att vara så här fattig gör en verkligen motiverad att börja spara. Jag kommer spara 10% av mina inkomster till min framtida buffert.  Till KulKontot kommer jag spara sådant som är över vid månadens slut men till att börja med kommer målet vara några kronor. Kan jag bara lyckas med att inte övertrassera kontot så har jag kommit långt. Men Jag är positiv. Vad målet för min buffert ska vara är inte bestämt ännu men jag har ett delmål på 9000 vid årsskiftet. Vissa har som tumregel att man ska kunna klara sig på sin buffert i ett par månader upp till ett halvår om man skulle bli arbetslös. Då skulle 50 000 räcka gott och väl för mig. Andra har buffert för att klara oförutsedda utgifter. Jag bor ju fortfarande i hyreshus så mina oförutsedda utgifter skulle kunna vara att fransmannen blir ledsen eller att framtanden ryker. Då jag inte har någon försäkring på hunden måste bufferten även klara av en operation eller två. Jag tror att 50 000kr är ett lagom mål och det ska jag ha klarat någon gång under 2011.

Då jag vill ha häst i mitt framtida liv inser jag att jag måste få till något ytterligare sparande. Jag måste lära mig hur man får pengar att växa. Ska konsultera med min bror men det får bli ett senare projekt.

Konsum stänger om en kvart så jag måste gå och panta lite burkar så jag har råd att äta imorrn. Än är jag inte rik.

Kramar Kristin



Jobba jobba

Nu har jag två timmar på mig att få någonting gjort innan jag ska åka och äta lunch med min förmodligen alldeles för bruna kompis Jenny. Mina senaste mätresultat har visat att upptorkningshastigheten avtar linjärt med ökande koncentration.  Det ser dock inte lika bra ut från de tidigare mätningarna. Nu hoppas jag på att det hjälper att städa lite i koden. Jag kanske bara kodat lite fel. Hoppas på det.

Ok, två timmar på mig.

Dator på magen

Jag har hört att det ska vara farligt att ligga med datorn på magen. Att det ska kunna orsaka sterilitet hos kvinnor. Men jag vägrar acceptera det. Jag älskar min MacBook och den tycker om att värma min mage. Så det så.

Hästihäst

Idag har varit en skön hästdag. Åkte direkt till stallet efter VTIturen på morgonen. Efter mockning följde jag med Irén som hästskötare till Inga Maj Bylund. Bra och följa med och bli lite inspirerad. När jag själv skulle rida var Chopin på brallhumör som vanligt så jag flög av. Mamma påstår att han är coollugn nu för tiden men det har inte jag märkt den här månaden som var fjärde ridpass slutat med att jag åkt i backen. Förstår inte vad han håller på med men mamma har nån teori om att han tycker det är kul att jag är tillbaka. 

Nu har jag precis konstaterat att det förmodligen aldrig blir torrt i mina skålar men det betyder iaf att jag kan åka hem och sova i natt.

Jag har bestämt mig för att komma hem till Stockholm till påsk. Hör av er om ni vill komma på äggrullartävling eller bara vanlig ölkväll. 

Önskar er en bra start på veckan!

Kramar Kristin

Dags att ta tillbaka kontrollen

Det är nio dagar kvar till lön och jag har övertrasserat mitt konto med 123.67 kr. Det låter förmodligen väldigt illa i de flestas öron men faktum är att jag är på väg tillbaka. Jag har legat väldigt efter i ekonomin den sista tiden och när lönen kom i senast den 25 februari hade jag en skuld på 3150kr att betala tillbaka. Mina totala inkomster den här månaden var 8650kr så 124kr back känns inte helt hopplöst.

Nästa månad kommer mina skulder + övertrasserinsavgifter att vara begränsade till 595kr vilket kommer ge mig möjlighet att börja spara igen. Känns skönt. Tidigare har jag sparat det som blivit över vid månadens slut men nu tänkte jag göra som familjen Rockefellers uppfostrat sina barn. Att spara 10% av min totala inkomst. Nästa månad kommer jag få in 8332kr så jag ska alltså spara 833kr. Rockerfellerbarnen uppmanades dessutom att skänka 10% till välgörande ändamål men jag tror mer på att försöka handla miljövänligt och kanske köpa en Situation Sthlm ibland. Mina horoskop avråder strängt att jag gör några stora inköp i april så när jag betalt mina räkningar, lagt undan till bensin och mat och sparat 833kr kommer jag ha ≈1500kr kvar. Om ni inte lurar ut mig på för många partaj kanske jag kommer kunna spara ännu mer. Det vore skönt.

Dagen har flutit på bra. Fick äggfrukost hos Matson, åkte en sväng förbi VTI och sedan till stallet för att vara hästskötare åt mamsen som hade hoppträning. Mina knäskador har verkligen varit bra för hennes utveckling. Hon är jätteduktig nu! Väl tillbaka på VTI hade jag lite problem med internetuppkopplingen men jag fick lite gjort.

Vet inte riktigt vad kvällen bjuder på än men det blir nog bra.

Ha en fortsatt trevlig helg så ses vi snart!

Kristin

Hälften avklarat

Mitt mål idag var att skicka iväg två ansökningar. En är mailad men den andra får jag inte till. Tror jag ska vara lite nöjd en stund i alla fall och ägna mig lite åt det jag förnekar. Exjobbandet.
Hej hopp!
image9  Halvnöjd Kristin
                                      

Nu gör jag ju som jag inte får!

Syftet med blogen är ju att jag ska vara positiv, inspirerande och så vidare. Måste jobba mer på det...

Det är så himla kul att forska. Man upptäcker nya saker varje dag. Just nu sitter jag och läser artiklar med en stor latte. Jättemysigt.

Fn, jag är ju inte ärlig...

En på riktigt mysig sak är iaf att jag och mammsen ska åka till stallet tillsammans ikväll. Jag ska hoppa för Larsa och det ska bli jättekul!

Lycka till idag! Ni är fina

Puss

Sitter fast

Om det är nått man måste ha inspiration för att göra så är det å forska. Sitter och försöker läsa artiklar (då ingenting annat fungerar) men det är så svårt. Jag tycker jag läser samma sak i alla artiklar. Visst dom har ju ofta refererat till varandra men när det väl kommer till det göttiga så har jag ingen ork att förstå. Inser bara hur mkt jag inte kan. Och min 4000m/s vind förstår jag inte heller hur jag ska bli av med.
ja ja, jag föröker väl lite till då.

Mysigt

Det regnar ute. Världens mysigaste väder. Jag älskar verkligen när det är grått ute. Sitter och drömmer om en ny symaskin. Har varken målat eller sytt på hur länge som helst. Den här himla utbildningen har inte direkt gett utrymme till det. Men det är väl kanske mitt eget fel att jag inte skapat de där mysiga stunderna då kreativiteten infinner sig. Nu sitter jag i alla fall här på kontoret och myser i regnet och fantiserar om att ha tid att måla och sy. Bäst att jobba lite så kanske tiden kommer.
Kramar

Den fule

Fransmannen hade ont i nästan alla lampor! Båda halvjlusen fram, ena baklyktan, ett parkeringsljus fram och ett bak och skyltbelysningen bak. Det var tur. Klarade mig därifrån bara 553kr fattigare men jag fick ett bidrag av min snälla papps så nu har jag inte ont i magen för det mer.

Efter bildoktorn var jag och Mattson på teater. Den fule, handlade om Lette som inte fick åka på kongressen och presentera sin uppfinnig på grund av sitt ansikte. När han frågade sin fru Svarade hon

-Jag trodde du visste. Jag har alltid beundrat hur suveränt du hanskas med det.
-Med vad??
-Att du är så ofattbart ful!

Efter plastikoperation blir Lette den snyggast mannen man har skådat. Kongressen blir hanns men nu vill också kvinnorna ha honom och börjar ställa krav på kyssar och smek... Rekomenderas! Om någon orkar ta sig till Linkan eller Norpan förstås.

Nu måste jag gå och felsöka lite. Verkar som något inte står helt rätt till i klimatkammaren...

Det börjar ordna sig

Nu känns det lite bättre. Avslutade en vägsession inatt vid 02 och var tillbaka här på VTI kl sju i morse för att sätta igång den tredje sista körningen. Det har varit sjukt mkt att göra men nu har jag tidsbegränsat tillträde till klimatkammaren. 1april måste jag vara klar med mätningarna. Mycket att göra tills dess men sååå skönt ändå att jag inte kommer kunna testa mer grejor.Om en stund ska jag kontrollväga skålarna och sedan ska jag till bildoktorn med fransmannen.

Jag jobbar numera som Eva Nylander med uppgång kl 6 (hon går upp 05.30) och jourer hela nätterna. Enda skillnaden är att jag inte har någon Göran Nylander som fixar bilen åt mig ;) Jag har inte haft några lysen i ett par dagar nu. Vet inte vad det kan bero på förhoppningsvis har alla lampor gått sönder samtidigt men det verkar ju inte jättetroligt. Imorse var den lite svårstartad så det skulle ju kunna vara något tjall med batteriet men då tycket jag inte helljus och dimljus borde fungera.. Är det någon som vill sponsra kalaset så går det bra. Jag kan erbjuda skjuts i framtiden;)

Ha en bra dag! Själv ska jag unna mig lite sömn

Tröt men gladare Kristin




RSS 2.0