Ok med vår.

Vet att ni andra inte är lika skeptiska men jag har kommit på vissa bra saker med våren.
  • Det känns inte alls jobbigt att sätta sig på cykeln.
  • Man kan äta lunch på skolans balkong.
  • Man kan gå på lunchpromenad i fina vårskor och utan jacka.
Jag har cyklat mellan tre och fyra mil om dagen de senaste dagarna. Börjar känna mig lite mör i benen men jag väntar fortfarande på den riktiga träningsverken...

Ha en fin dag!

Jobba Jobba Jobba

Jag är en höstmänniska. Helt klart. Visst är det underbart att det håller på att bli varmt osv. men det gör ju bara att man får dåligt samvete för allt man inte gör. Jag ligger sjukt efter i ex-jobbandet och känner en enorm press för det. Samtidigt känner man ju att man borde vara ute i solen och njuta, få färg och pyssla i trädgården. Detta går inte att kombinera. På hösten däremot är det kallt och regnigt och bara jättemysigt att sitta inne och klura på formler. Krattade gårdsplanen igår morse i alla fall. Bokade även in en dag med nya grannen att sätta potatis. Hon skulle köpa potatis om jag tog reda på potatispremisserna. Pappa? Eller någon annan som vet?

Ha det gott i solen!

SöndagsEx-jobbaren

Tuff vecka

Den här veckan gör jag en skolturné och besöker 5:or i stockholm. Jag pratar om vad ett universitet är och om forskning. Det är jättekul men jag har blivit lite skrämd över hur olika skolor är. Vissa barn får en helt klart bättre start än andra. Något som inte känns helt schysst. I ett klassrum visste jag knappt var jag skulle stå för det var så trångt och stökigt. Där kändes eleverna nästan apatiska och lärarna verkade också ha tappat livsgnistan. De flesta skolorna känns ändå bra med engagerade lärare och frågvisa barn.

Kvällarna spenderar jag på MISU och jobbar på min teoretiska modell. Det går halvbra men jag har precis hittat en artikel som verkar handla om rätt saker.

Ha det gott!

Tillbaka i Linköping!

Det var med lättnad jag svängde av mot Linkan igår em. Jag har inte fått nästan något gjort i Stockholm de senaste två veckorna och bloggat har jag inte heller gjort. Men igår var jag tillbaka hos min bästsate vän Chopin och hoppträning vilket min själ behövde. Det är konstigt hur viktigt ridningen är för välbefinnandet. Nu är jag tillbaka på mitt kontor på VTI och jag bara myser. Har försökt jobba i ex-jobbar rummet på MISU tidigare i veckan men det har inte kännts bra alls! Nästa vecka måste jag tyvärr jobba på MISU för jag har annat jobb i Stockholm den veckan men då kommer jag vara där på kvällarna så att jag kan sprida ut mig och få lite lugn.

Jag låter visst psyko. Har jag blivit helt människofientlig här i Linköping tro?

I em ska jag chatta med blivande studenter på SU. Det ska bli kul men jag befarar att få många frågor om studentliv/uteliv.  Vet inte hur jag ska aggera i den frågan riktigt. SU går man ju på lite för att man vill ta avstånt från overall/kth festandet. Att vi skulle vara less nurdiga är ju heller ingen sanning så jag kommer få det tufft.

Nu ska jag få något gjort.

Kramar

Bredband

Det har inte hänt så mycket på bloggsidan sedan jag kom till stockholm och det beror delvis på att jag inte har tilllgång till internet hemma nu. Jag har ju väntat på att min kära granne som jag snålsurfat trådlöst på ska fixa en ny leverantör men han verkar inte göra det. Så nu letar jag själv efter lösningar. Det verkar som om det kommer landa på en 200-300 kr i månaden vilket jag inte är sugen på just nu. En USB-puck vore ett alternativ och tele2 har erbjudande för 159kr/mån då puck och startavgift ingår om man binder sig i 18 månader. Det börjar gälla först imorgon så jag får se hur jag gör.

I övrigt känner jag mig mest arg för tillfället. Jag skyller allt på andra och gör ingenting åt situationen själv. Jag har i alla fall fått lite handledning nu så ex-jobbandet ska väl gå frammåt om jag bara jobbar.

Ha en bra dag

Liisa Grattis på födelsedagen!

Tillbaka i Stockholm

Idag cyklade jag till skolan för första gången den här terminen. Jätteskönt! Hade inte vanan inne dock för jag glömde hälften av grejorna jag behövde. Nu sitter jag iaf i skolan och försöker få något gjort. Inte jättelätt när jag vant mig vid mitt lugna kontor på VTI. Nu känner jag mig riktigt stressad för första gången. De två kommande veckorna ska jag lista ut hur min modell ska se ut och jag har ingen riktig aning om hur. Jag får ta och lägga lite mer krut på att hitta något som redan är gjort i ämnet.

Kramar

RSS 2.0